Bezienswaardigheden

Kabelbaan in Berlijn – Bloementuinen (IGA)

Kabelbaan in Berlijn
Geschreven door Roland

In Berlijn Marzahn vindt dit jaar de Internationale Gartenausstellung (IGA Berlin) plaats. Speciaal voor deze gelegenheid is er een kabelbaan in Berlijn gemaakt met een adembenemend uitzicht over de stad. De kabelbaan stopt bij de Kienberg en de Garten der Welt (tuinen en bloemenpark). Er zijn ook speciale attracties en speelplaatsen voor de kinderen ingericht. Een bezoek met de kabelbaan naar het uitzichtpunt en de verschillende tuinen en bloemenparken, is onvergetelijk mooi.

Kabelbaan in Berlijn

De kabelbaan is gratis te gebruiken omdat deze prijs zit inbegrepen bij de toegangsprijs. De cabines van de kabelbaan zijn ruim en rolstoelvriendelijk. Zodra u bent ingestapt zweeft de cabine rustig omhoog, het uitzicht is ongelofelijk mooi tijdens de vlucht. De kabelbaan stopt bij de Kienberg (uitzichtpunt over Berlijn) en de Garten der Welt (tuin en bloemenparadijs).

Garten der Welt

Garten der Welt

Kienberg

Zodra u op de Kienberg bent aangekomen is er een oase aan prachtige planten en bloemen te zien. Vanaf de witte toren Wolkenhain, kan genoten worden van een prachtig uitzicht over de stad Berlijn. Op de Kienberg bevindt zich ook een restaurant ( let op: hier wordt alleen contact geld geaccepteerd).

Wolkenhain

Wolkenhain

Kienberg

Kienberg

Garten der Welt

De kabelbaan gaat vanaf de Kienberg verder naar de Garten der Welt. Zoals de naam al doet vermoeden vindt u hier tuinen in verschillende stijlen zoals de Engelse, Japanse en Koreaanse, orientalische en de tropische tuin. Er is ook een speciale bloementuin en bloemenhal ingericht met tal van bonte kleuren. Voor de kinderen zijn er grote speelplaatsen ingericht en het is ook mogelijk om te picknicken op een van de grote grasvelden. In het park vindt u ook het openluchtstadion Arena, hier zijn dagelijks concerten en/of theaterstukken te bewonderen.

Bloemenhal IGA Berlin

Bloemenhal IGA Berlin

Bloementuin Berlijn

Bloementuin Berlijn

Engelse tuin Berlijn

Engelse tuin Berlijn

Japanse tuin Berlijn

Japanse tuin Berlijn

Arena openluchttheater Berlijn

Arena openluchttheater Berlijn

Kabelbaan in Berlijn bezoeken (IGA Berlin)

De kabelbaan is eenvoudig te bereiken en bevindt zich direct bij het U-bahnhof station Kienberg.
Adres: Hellersdorfer Str. 159, 12619 Berlijn

Tickets

Het is mogelijk de tickets vooraf te reserveren via de website van IGA Berlin. Kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang.
Dagkaart: €20
Avondkaart: €10

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram