Wat te doen

Met kinderen naar Berlijn

met kinderen naar Berlijn
Geschreven door Roland

Gaat u met kinderen naar Berlijn? In dit artikel zijn de leukste tips op een rijtje gezet van leuke activiteiten en bezienswaardigheden gericht op kinderen.

Dierentuin Zoo Berlin

In het centrum van Berlijn (Mitte) bevindt zich de prachtige dierentuin Zoo Berlin. In deze dierentuin van Berlijn bevinden zich apen, olifanten, beren, vogels, tijgers en meer. Bij het park hoort ook een aquarium waar zeldzame vissen, amfibieën en reptielen zoals krokodillen te zien zijn. Als u met kinderen naar Berlijn gaat, is deze dierentuin zeker een aanrader.
Adres: Hardenbergplatz 8 , 10787 Berlijn

Currywurst Museum

Als u op zoek bent naar een leuk museum in Berlijn voor kinderen, dan is het Currywurst Museum in Berlijn precies wat u zoekt. In dit interactieve museum kunnen kinderen (en volwassenen) aan de hand van video’s, anekdotes, spelletjes en verhalen, alles te weten komen over de wereldberoemde Berlijnse curryworst. Bij het museum bevindt zich bovendien een snackbar met curryworsten, zodat u samen met de kinderen kunt genieten van deze overheerlijke specialiteit.
Adres: Schützenstraße 70, 10117 Berlijn

Tropical Island

Een klein uurtje buiten Berlijn bevindt zich een van de mooiste subtropische zwemparadijzen van Duitsland. In deze overdekte hal bevinden zich tal van zwembaden omringd met restaurants, slaaphutten (overnachtingsmogelijkheid) en een tropisch woud. U waant zich hier op een tropisch eiland, vandaar de naam Tropical Island.  Sinds kort is het Tropical Island ook uitgebreid met een buitenzwembad, voor als u wat verkoeling zoekt. Gaat u binnenkort met de kinderen naar Berlijn? Dan is het Tropical Island het bezoeken meer dan waard.
Adres: Tropical-Islands-Allee 1, 15910 Krausnick

Olympisch stadion in Berlijn

Heeft u kinderen die voetbalfan zijn? Dan is het Olympiastadion zeer aan te raden. In het olympisch stadion van Berlijn is het mogelijk zelf een kijkje te nemen of deel te nemen aan een rondleiding zodat u samen met de kinderen bijzondere plekken in het stadion ontdekt, zoals de persruimte en de kleedkamer. In het stadion speelt Hertha BSC, dit is de grootste voetbalclub van Berlijn en behoort tot de subtop van de Bundesliga. Het is ook mogelijk om via de website van Hertha BSC tickets te kopen om vervolgens een wedstrijd in het Olympisch stadion te wonen bijwonen.
Adres: Olympischer Platz 3, 14053 Berlijn

Die Welt Luchtballon in Berlijn

Heeft uw kind geen hoogtevrees? Dan is de Welt Luftballon een prachtige belevenis. Kinderen en volwassenen kunnen met deze luchtballon genieten van een prachtig uitzicht over Berlijn. De ballon zit vast aan een touw/kabel waardoor de opstijgplaats en de landplaats zich op dezelfde plek bevinden. Een ritje in de Weltballon is relatief voordelig met een prijs van €8,90 voor kinderen tot 10 jaar en €19,90 voor volwassenen.
Adres: Zimmerstraße 95, 10117 Berlijn

Volkspark Wilmersdorf

Het Volkspark Wilmersdorf is een prachtig park in Berlijn met voetbalveldjes, tafeltennistafels, speeltuin en een groot grasveld. Dit is een ideale plek om te picknicken of te genieten van een lange wandeling door het bos.
Adres: Fritz-Elsas-Straße, 10825 Berlijn

Wannsee

De Wannsee in Berlijn is een groot meer met een bijbehorend strand (Strandbad Wannssee). Hier kunt u in de zomer zwemmen en genieten van een bosrijke omgeving met mooie wandelpaden. Ideaal voor jong en oud.
Adres: Am Großen Wannsee 56-58 Berlijn

Slot Charlottenburg

Veel kinderen zijn gefascineerd door kastelen en paleizen. In Berlijn bevindt zich Slot Charlottenburg, dit paleis kunt u samen met de kinderen ook van de binnenkant aanschouwen. Bij het paleis bevindt zich ook de mooiste paleistuin van Berlijn met een bijbehorend park.
Adres: Spandauer Damm 20-24 , 14059 Berlijn

Checkpoint Charlie

Het Checkpoint Charlie is een voormalig wachthuis op de grens tussen het voormalig Oost- en West-Berlijn. Tegenwoordig bevindt zich op deze plek een replica van het wachthuisje met een bijbehorend museum. Kinderen kunnen met de wachthuismilitairen (acteurs) op de foto. Rondom Checkpoint Charlie zijn foto’s afgebeeld ten tijde van de Muur (Koude Oorlog). Checkpoint Charlie is een goede mogelijkheid om kinderen kennis te laten maken met de geschiedenis van Berlijn en de historie van Berlijnse Muur als deel van de wereldgeschiedenis.
Adres: Friedrichstraße 43-45 , 10117 Berlijn

Heeft u aanvullende vragen over het artikel: met kinderen naar Berlijn? Laat dan hieronder uw reactie achter.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram