Bezienswaardigheden

Natur-Park Schöneberger Südgelände

Natur-Park Schöneberger Südgelände
Geschreven door Roland

Natur-Park Schöneberger Südgelände behoort tot de mooiste parken van Berlijn en is gelegen in de wijk Schöneberg. Hier bevond zich in het verleden het rangierstation Tempelhof. Overblijfselen zoals de trein, spoorlijn en de watertoren, zijn nog steeds te bezichtigen. Tegenwoordig is het park een mooie mix van natuur, cultuur en historie.

Geschiedenis van Natur-Park Schöneberger Südgelände

De geschiedenis van Natur-Park Sügelande gaat terug tot de 19e eeuw. In 1889 werd het rangeerstation Tempelhof gebouwd en tot in de jaren 30 steeds verder uitgebreid. Het station diende voor het samenvoegen en het splitten van de treinen. Op 18 mei 1952 werd het rangierstation Tempelhof definitief gesloten.

Natur-park Südgelände

Natur-park Südgelände

Burgerinitiatief

In de jaren 70 waren er ideeën om het station nieuw leven in te blazen. Deze plannen zijn echter nooit uitgevoerd. In 1980 zorgden burgerinitiatieven ervoor dat het natuurgebied rondom het station, dat tegenwoordig bekend staat als Natur-Park Südgelände, in stand bleef.

Bezienswaardigheden Natur-Park Südgelände

In het natuurpark Südgelände kunt u genieten van de prachtige natuur. In het natuurpark bevinden zich zeldzame planten, schimmels en diersoorten, dit komt omdat het beschermd gebied is.

In het park bevinden zich overblijfselen van het voormalige station zoals een oude trein, watertoren, spoorlijnen en de treinhal. Er worden hier ook geregeld voorstellingen gegeven en kunst getoond. Kortom, een prachtig uitje bij een bezoek aan Berlijn.

Trein rangierstation Tempelhof

Trein rangierstation Tempelhof

treinhal

treinhal

Kunst Südgelände

Kunst Südgelände

Natur-Park Schöneberger Südgelände bezoeken

Het park is gedurende het hele jaar te bezoeken. Een toegangsticket kost slechts € 1,- en is dus betaalbaar voor iedereen. Er vinden hier ook regelmatig culturele evenementen plaats die de moeite waard zijn om te zien.

Adres: Prellerweg 47 – 49 , 12157 Berlijn
Openingstijden: 9:00 – totdat het donker wordt
Ticket: €1,-
Website: www.gruen-berlin.de/natur-park-suedgelaende

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram