Bezienswaardigheden Musea in Berlijn

Neues Museum

Neues Museum
Geschreven door Roland

Het Neues Museum is gelegen op het Museuminsel in Berlijn. De collectie van het museum bestaat uit archeologische verzamelingen van het Ägyptisches Museum und Papyrussammlung. Als u van kunst en geschiedenis houdt, is het Neues Museum in Berlijn het bezoeken meer dan waard. Laat u verrassen door de prachtige eeuwenoude kunst en de unieke archeologische vondsten.

De kunstcollectie

In het museum zijn prehistorische en vroeg-historische verzamelingen te bewonderen. Eén van de pronkstukken van de collectie is het beeld van de buste van de Egyptische Koningin Nefertiti. Dit beeld dateert uit 1360 voor Christus en is ontdekt in het jaar 1912.

Ontwerp van het museum

Het Neues Museum is gebouwd tussen 1843 en 1855. Het betreft een ontwerp van Friedrich August Stüler, hij was een Pruisische architect en leerling van de beroemde Duitse 19e eeuwse architect Karl Friedrich Schinkel.

tuin-neuesmuseum

Neues Museum bezoeken

Reconstructie

In de Tweede Wereldoorlog raakte het gebouw zwaar beschadigd. Op basis van een ontwerp van Engelsman David Chipperfield werd in 1999 met de reconstructie van het gebouw gestart. De officiële opening van het museum was op 16 oktober 2009.

Neues Museum bezoeken

Het museum is tegenwoordig dagelijks te bezoeken van 10:00 tot 18:00 uur, prijzen beginnen als vanaf € 12,-. Op de site van het Neues Museum wordt hierover alle informatie gegeven.

Het museum is per bus of S-bahnstation te bereiken. Vanaf bushalte Spandauer Str./Marienkirch of S-bahn station Berlin Friedrichstraße is het ruim 5 minuten lopen.

Adres:                  Bodestrasse 1-3 , 10178 Berlijn
Station/halte:    Bushalte Spandauerstrasse of S-bahnStation Friedrichstrasse
Kaart:                  Routeplanner naar  het Neuesmuseum

Heeft u aanvullende tips of vragen over dit artikel? Geef dan hieronder een reactie.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram