Bezienswaardigheden Mooiste plekken van Berlijn

Nikolaikirche in de Nikolaiviertel

nikolaikirche
Geschreven door Roland

De Nikolaiviertel is een wijk in Berlijn en ligt in het stadsdeel Mitte. Deze plek is vooral bekend van de  Nikolaikirche en is het oudste bewoonde deel van Berlijn. Deze historische wijk is gelegen aan de rivier de Spree.

Nikolaiviertel toen en nu

In de Tweede Wereldoorlog werd een groot deel van de Nikolaiviertel verwoest. Na de oorlog werd de wijk stap voor stap wederopgebouwd. Vandaag de dag staat de wijk vooral bekend om de vele bars, restaurants en de prachtige gebouwen. Het bekendste gebouw van de wijk, is de Nikolaikirche Berlin Nederlands: Nikolai kerk. Het Knoblauchhaus, ook gelegen in de Nikolaiviertel, is het enige overgebleven gebouw uit de 18e eeuw en is ook zeker de moeite waard om te bezichtigen.

nikolaiviertel

Nikolaiviertel

Nikolaikirche Berlijn

De Nikolaikirche is de oudste kerk van het oorspronkelijke Berlijn en werd rond 1230 gebouwd. In 1402 werden er twee torens bijgebouwd en in 1877 werd de Nikolaikirche nogmaals gerestaureerd onder leiding van Hermann Blankenstein. In de Tweede Wereldoorlog werd de Nikolaikirche verwoest maar werd in 1987 herbouwd.

De Nikolaikirche en het Knoblauchhaus zijn dagelijks te bezichtigen van 10:00 tot 18:00 uur. De actuele prijzen staan vermeld op de website van het Stadtmuseum.

Openbaar vervoer Nikolaikirche

De Nikolaikirche is met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Vanaf Station of bushalte Alexanderplatz  is de Nikolaikirche op slechts 10 minuten loopafstand.

Adres:         Nikolaikirchplatz , 10178 Berlin
Station:      Vanaf U-bahn of S-bahn station Alexanderplatz slechts 10 minuten lopen.
Bushalte:   Vanaf bushalte Alexanderplatz slechts 10 minuten lopen.
Kaart:          Routeplanner naar Nikolaikirche

Heeft u aanvullende tips of vragen over dit artikel? Geef dan hieronder een reactie.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram