Bezienswaardigheden

Olympisch Stadion Berlijn

Olympisch stadion Berlijn
Geschreven door Roland

Het Olympisch Stadion Berlijn (Olympiastadion) is vandaag de dag het voetbalstadion van Hertha BSC. Het stadion kent echter een lange geschiedenis met hoogte- en dieptepunten. Vandaar dat dit imposante stadion in de lijst van bezienswaardigheden van Berlijn staat.

Geschiedenis Olympisch Stadion

Het stadion werd in 1934 ontworpen door Wernard March voor de Olympische Spelen in Duitsland. Het stadion werd geopend op 1 augustus 1936 en had destijds een capaciteit van 100.000 toeschouwers. In 1945 werden duizenden jongens van de Hitlerjugend gedood vlak bij het stadion. Zij dienden als de laatste reserves die de bestorming van de Russische tanks moesten tegenhouden. In 1974 werd het Olympisch Stadion in Berlijn voor een deel overdekt. Dit werd gedaan voor het wereldkampioenschap voetbal. In 2004 is het stadion nogmaals gerenoveerd voor het wereldkampioenschap voetbal 2006. Op 6 juni 2015 werd er de finale van de Champions League gespeeld.

olympisch-stadion-berlijn

olympisch stadion Berlijn bezoeken

Het Olympisch Stadion in Berlijn biedt plaats aan 75.000 toeschouwers. Het is mogelijk om het stadion te bewonderen tijdens wedstrijddagen of door deel te nemen aan een rondleiding in het stadion. Het Olympisch Stadion is voor iedere voetbalfan zeker de moeite waard om te bezichtigen!

Olympisch Stadion bezoeken

Het Olympisch Stadion biedt naast de reguliere voetbalwedstrijden ook rondleidingen aan over de historie en actuele feitjes over dit historisch monument. De openingtijden en prijzen zijn hieronder op een rijtje gezet:

Klik voor tickets voor een rondleiding in het Olympiastadion hier.

Openingstijden

November – maart: 10:00 – 16:00 uur
April – Oktober: 9:00 – 21:00 uur
Augustus: 9:00 – 21:00 uur

Prijzen rondleiding

Volwassenen:     € 7,00
Kinderen:            € 4,00
Familiekaart:     € 16,00

Kijk voor aanvullende informatie op de website van het Olympisch Stadion of bezoek de website van Hertha BSC voor actuele informatie rondom voetbalwedstrijden. Klik voor tickets voor een rondleiding hier.

Openbaar vervoer Olympisch Stadion Berlijn

Vanaf het centraal station Berlijn is het slechts 25 minuten met de S-Bahn voordat je het stadion bereikt. Je bent dan slechts op 5 minuten loopafstand.

Adres:        Olympischer Platz 3, 14053 Berlijn
Station:     Met S-bahn naar station Olympia Stadion
Kaart:         Routeplanner naar Olympia Stadion

Heeft u aanvullende tips of vragen over dit artikel? Laat dan hieronder een reactie achter.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram