Bezienswaardigheden Mooiste plekken van Berlijn

Potsdamer Platz

Potsdamer Platz
Geschreven door Roland

De Potsdamer platz is een van de beroemdste pleinen van Berlijn met onder meer het Sony-Center,  het Stage theater en de Mall of Berlin. Verder staat dit plein bekend om de vele restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. Kortom, het is het centrum van Berlijn.

Geschiedenis Potsdamer Platz

In 1838 werd er een station aangelegd net buiten de stadsmuren van Berlijn. Dit was de eerste spoorlijn en liep van Berlijn naar Potsdam, vandaar de naam Potsdamerplatz. Deze plek groeide uit tot een belangrijk centrum in Berlijn, maar werd tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest.

Na de oorlog werd in 1961 midden over de Potsdamer Platz de Berlijnse Muur gebouwd. Na de hereniging van Duitsland en de val van de muur, werd dit plein vanaf 1990 stap voor stap wederopgebouwd tot het belangrijkste centrum van Berlijn.

Bezienswaardigheden Potsdamer platz

De Potsdamer platz heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden die voor elke bezoeker van Berlijn de moeite waard is om te bezichtigen.

Sony Center

De bouw van het Sony-Center Berlijn werd in het jaar 2000 afgerond. Het ontwerp van het Sony-Center is afkomstig van Murphy/Jahn. Het is een groot overdekt centrum met restaurants, winkels en kantoren en kenmerkt zich door het ovalen dak. Het is een indrukwekkend gebouw zowel van buiten als van binnen. Bij een bezoek aan Berlijn is deze bezienswaardigheid een absolute aanrader. Kijk voor alle informatie hierover op site van van het Sony Center.

sony-center

Sony Center

Mall of Berlin

De Mall of Berlin is gelegen aan de Potsdamer Platz en is misschien wel het mooiste overdekte winkelcentrum van Berlijn. Met een prachtig halfrond glazen dak en met de adembenemende architectuur van dit gebouw, is dit voor iedereen die van winkelen houdt niet te missen.

Overige bezienswaardigheden

De Potsdamer Platz heeft zoveel te bieden vandaar dat de mooiste bezienswaardigheden hieronder zijn opgesomd:

  • Stage Theater, dit is een van de mooiste theaters van Berlijn.
  • Beisheim-Center, gebouwencomplex met hotels en kantoorgebouwen.
  • BahnTower, hierin bevindt zich het kantoor van de Deutsche Bahn.

Potsdamer Platz bezoeken

Met de S-bahn of de reguliere trein is er rechtstreeks vervoer via het Berlin Potsdamer Platz station, dit geldt ook voor de bus.

Adres:                       Potsdamer Platz , 10785 Berlin
Station/bushalte:   Berlin Potsdamer Platz
Kaart:                        Routeplanner naar de Potsdamer Platz

Heeft u aanvullende tips of vragen over dit artikel? Laat dan hieronder een reactie achter.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram