Bezienswaardigheden Mooiste plekken van Berlijn

Schöneberg (Berlijn)

Schöneberg
Geschreven door Roland

Schöneberg is een stadsdeel in Berlijn dat behoort tot de wijk Tempelhof-Schöneberg. In het verleden was dit stadsdeel een eigen dorp maar sinds 1920 behoort dit district officieel tot Berlijn. Deze wijk is bijzonder vanwege het vele groen, de bezienswaardigheden en de mooie uitgaansgelegenheden.

Berlin Schöneberg

Het dorp (Alt-) Schöneberg werd in 1264 voor het eerst vermeld in een document maar is vermoedelijk rond 1200 al gesticht op de heuvel bij de huidige Hauptstraße. Rond 1750 liet Frederik de Grote een aangrenzend dorp stichten, dat de naam Neu-Schöneberg kreeg. Op 1 oktober 1920 werden deze voormalige dorpen een onderdeel van de stad Berlijn. Vandaag de dag wonen er ongeveer 116.000 mensen in deze wijk. Schöneberg is veelzijdig en omgeven met groen. Hieronder zijn een aantal bezienswaardigheden van deze wijk op een rijtje gezet.

Rathaus Schöneberg

Het stadsdeel beschikt over een prachtig gemeentehuis dat gebouwd werd van 1911-1914. Het pand is ontworpen door de architecten Jürgen Bachmann en Peter Jürgensen. Romdom het gemeentehuis vindt dagelijks een markt plaats.

Rathaus Schöneberg

Rathaus Schöneberg

Bioscoop Odeon

De bioscoop Odeon is misschien wel de mooiste bioscoop van Berlijn. Het interieur van deze bioscoop ademt geschiedenis en dit maakt het kijken van een film is deze Kino een unieke ervaring.

Kleistpark en de Königskolonnaden

Het Kleistpark in een voormalige botanische tuin dat voor wetenschappelijke doeleinden werd gebruikt. Hier bevindt zich ook de Königskolonnaden, dit behoorde in het verleden tot de Königsbrucke. Het is een prachtig monument met zuilen en beelden van het Rococo tot het classicisme.

Gasometer

De Gasometer is de meest opvallende bezienswaardigheid van deze wijk. Hier werd vroeger het gas opgeslagen. Het cilindervormige bouwwerk is indrukwekkend en zeker de moeite waard om te bezichtigen. Tegenwoordig bevindt zich hier ook de Euref-Campus van de Technische Universiteit in Berlijn.

Gasometer Berlijn

Gasometer Berlijn

Parken

De wijk beschikt over bijzonder veel groen met veel aan elkaar grenzende parken. Het Rudolph-Wilde-Park en het Natur-Park Südgelände zijn hiervan het meest indrukwekkend. Hier kunt u genieten van de natuur en prachtige monumenten.

Berlin-Schöneberg

Rudolph-Wilde-Park

Overige parken

  • Heinrich-Lassen-Park
  • Kurt-Hiller-Park
  • Nelly-Sachs-Park

Bezoeken?

Vanaf het centraal gelegen gemeentehuis bent u op loopafstand van alle bezienswaardigheden in deze wijk.

Adres: 10825 Berlijn
OV: U-Bahnstation Schöneberg of bushalte Dominicusstr./Hauptstr.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram