Bezienswaardigheden

Siegessäule Berlijn

siegessaule
Geschreven door Roland

De Siegessäule ‘overwinningszuil’ is een van de opvallendste monumenten van Berlijn. Met het gigantische bronzen beeld bovenop de toren is dit kunstwerk niet te missen.  Dit monument is vanaf de Rijksdag al vanaf afstand te bewonderen en bevindt zicht nabij het park Tiergarten. Het is een imponerend monument, dus zeker de moeite waard om te bezichtigen.

Geschiedenis Siegessäule

De Siegessäule werd gebouwd naar aanleiding van de overwinning van de Pruisen op de Denen in 1864. In eerste instantie was dit monument geplaatst voor de Rijksdag bij Platz der Republik. In 1838-1939 werd de Siegessäule naar de huidige locatie verplaatst en werd het monument met een extra zuil verhoogt van 50,66 meter naar 66,89 meter.

Ontwerp

De Siegessäule is onworpen door Anton von Werner en bestaat uit een verschillende pilaren met een kleine ronde binnenplaatst  in het midden, met daarbij verschillende steenblokken die gedecoreerd zijn met verwijzingen naar de oorlog.

siegessaule-uitzicht

Uitzichtpunt over Berlijn

Victoria

Bovenop is het beeld van Victoria de Koningin van de overwining te zien, naar ontwerp van Friedrich Drake. Het beeld weegt 35 ton en is 8,3 meter hoog. Binnenin het monument is prachtig glasmozaiek te bewonderen, naar ontwerp van Anton von Werner.

Uitzicht over Berlijn

In totaal heeft de zegezuil van Berlijn 285 traptreden en bovenin kan genoten worden van een prachtig uitzicht over de stad. De toegangsprijs voor kinderen is slechts €2,50 en voor volwassenen €3,-. Kijk voor actuele informatie van de openingstijden op de website berlin.de.

Bezoeken

Met de bus is Siegessäule via de bushalte Großer Stern direct te bereiken. Met de S-bahn is het van station Berlin Bellevue slechts 10 minuten lopen.

Adres:    Großer Stern , 10557 Berlin
Station: Uitstappen bij bushalte Großer Stern of bij station S-bahn Berlin Bellevue
Kaart:    Routeplanner Siegessäule

Heeft u aanvullende tips of vragen over dit artikel? Geef dan hieronder een reactie.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram