Bezienswaardigheden Mooiste plekken van Berlijn

Tiergarten

tiergarten
Geschreven door Roland

De Tiergarten ook wel Großer Tiergarten genoemd, is een prachtig park gelegen in het centrum van Berlijn.  Het park wordt omringd door tal van prachtige bezienswaardigheden, zoals de Brandenburger Tor, de Siegessäule en de Rijksdag. De Tiergarten is een van de mooiste plekken van Berlijn, vanwege de geschiedenis, architectuur en de prachtige natuur.

Over Tiergarten

De Tiergarten is gelegen is het district Mitte en is met 210 hectare, het grootste park van Berlijn. Het park wordt gescheiden door een aantal wegen die allen samenkomen bij het plein Große Stern Nederlands: Grote Ster. Op dit plein bevindt zich de bezienswaardigheid Siegessäule. In het westelijk deel van het park bevindt zich Slot Bellevue, dit is de ambtswoning van de Bondspresident van Duitsland. Dit slot dankt zijn naam aan het uitzicht over de rivier de Spree.

Geschiedenis van het park

Het park werd in het jaar 1527 aangelegd en werd in de beginjaren als jachtgebied gebruikt door Brandenburgse keurvorsten. Frederik III liet het park gedurende zijn regeerperiode flink aanpassen. Hij liet een laan aanleggen dat Slot Charlottenburg en het Stadtschloß met elkaar verbond.

Frederik de Grote, ook wel Frederik II van Pruisen genoemd, gaf in 1742 de opdracht om het park te veranderen van jachtgebied tot een recreatiepark. Onder leiding van architect Georg Wenzel von Knobeldorff werden er doolhoven, planten, kweektuinen, vijvers en beelden in barokstijl geplaatst. In 1744 werd er ook een fazantenpark opgericht, dat park stond aan het begin van de huidige Zoologischer Garten.

kunst-tiergarten

Tiergarten in Berlijn

In de Tweede Wereldoorlog werd een groot deel van het park verwoest, maar werd tussen 1949 en 1959 met behulp van donaties wederopgebouwd. Vandaag de dag is dit park nog steeds het grootste en volgens velen ook het mooiste park van Berlijn.

tiergarten-Großer Stern-Berlijn

Park in Berlijn

Tiergarten bezoeken

Met de bus is Tiergarten direct te bereiken via bushalte Großer Stern of met U-bahn station Bundestag.

Adres:        Str. des 17. Juni 31 , 10785 Berlin
Bushalte:   Großer Stern
Station:      U-bahn Station Bundestag
Kaart:         Routeplanner naar het park

Heeft u aanvullende tips of vragen? Laat dan hieronder een reactie achter.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram