Bezienswaardigheden Mooiste plekken van Berlijn

Unter den Linden

Unter den Linden
Geschreven door Roland

Unter den Linden is de bekendste laan van Berlijn en werd vroeger als flaneerboulevard gebruikt voor de Pruisische vorsten,  Duitse keizers en de gegoede burgerij. Unter den Linden Nederlands: Onder de linden is de straat met de meeste bezienswaardigheden van Berlijn zoals de Brandenburger Tor, Neue Wache en de Humboldt Universiteit. Deze laan staat ook wel bekend als de mooiste plek van Berlijn.

Geschiedenis van Unter den linden

De straat Unter den Linden was vroeger de weg dat eindigde bij het koninklijke jachtveld, tegenwoordig bekend als de Tiergarten. In de 17e eeuw werden er lindebomen langs de boulevard geplaatst. De straat werd vroeger veel gebruikt door de Pruisische vorsten, Duitse keizers en de gegoede burgerij om status en rijkdom te tonen. Gedurende de Tweede Wereldoorlog zijn veel historische gebouwen langs deze laan vernield, maar een deel hiervan werd na Tweede Wereldoorlog weer hersteld. Na de val van de muur en het einde van de DDR, werd het een populaire plek voor toeristen met veel restaurants, winkels en bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden langs de route

De laan begint bij de Brandenburger Tor, gelegen aan de Pariser Platz en eindigt bij de Alexanderplatz. In totaal is deze afstand ongeveer 2 kilometer. Langs de route bevinden zich een aantal prachtige bezienswaardigheden zoals de Neue Wache, Brandenburger Tor en de Humboldt Universiteit.

Bezoeken

De U-bahn Berlin Brandenburger Tor ligt direct aan de laan. Vanaf bushalte Potsdamerplatz is het slechts een kleine 10 minuten lopen.

Adres:        Unter den Linden , 10117 Berlijn
Station:      U-Bahn uitstappen bij station Berlin Brandenburger Tor
Bushalte:   Uitstappen bij Potsdamer Platz
Kaart:          Routeplanner naar Unter den Linden

Heeft u aanvullende tips of vragen over dit artikel? Laat dan hieronder een reactie achter.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram