Bezienswaardigheden Mooiste plekken van Berlijn

Berlin Hauptbahnhof – Centraal station Berlijn

Berlin Hauptbahnhof
Geschreven door Roland

De Berlin Hauptbahnhof is het centraal station van Berlijn. De meeste mensen die met de trein naar Berlijn gaan, stappen uit bij dit station. De Hauptbahnhof staat in de lijst bezienswaardigheden, omdat het een hypermodern, groots en indrukwekkend station is, dat onmisbaar is bij een bezoek aan Berlijn.

Geschiedenis van de Berlin Hauptbahnhof

De opening van de Berlin Haupbahnhof vond plaatst in 2006, voor het WK voetbal. In het verleden bevond zich hier het Lehrter Bahnhof, deze werd echter in 2002 afgebroken om ruimte te maken voor de nieuwe Hauptbahnhof.

centraal-station-berlijn

Centraal station Berlijn

De Berlin Hauptbahnhof  is het startpunt voor elke toerist die Berlijn bezoekt omdat de Hauptbahnhof op loopafstand ligt van de mooiste bezienswaardigheden van Berlijn, zoals de Brandenburger Tor en de Rijksdag. Het centraal station van Berlijn is ontworpen door Meinhard von Gerkan en kenmerkt zich door een moderne architectuur met het glazen dak.

Vanaf het centraal station Berlijn is het  eenvoudig overstappen met het regionale vervoer, zowel met de bus,  S+U Bahn (metro in Berlijn). Kijk voor alle informatie met betrekking tot het openbaar vervoer in Berlijn op de site van de BVG.

Openbaar vervoer Centraal station Berlijn

Hauptbahnhof Berlin is zowel via de trein, metro als met de bus goed te bereiken en wordt soms ook aangegeven met Central station Berlin.

Adres: Europaplatz 1 , 10157 Berlijn
Station: Berlin Hauptbahnhof /Centraal station Berlijn
Kaart: Routeplanner naar centraal station Berlijn

Heeft u aanvullende tips of vragen over dit artikel? Laat dan hieronder een reactie achter.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram