Bezienswaardigheden

Hackesche Höfe

Hackesche Höfe
Geschreven door Roland

De Hackesche Höfe bij de Hackescher Markt, zijn 8 binnenplaatsen (hofjes) gelegen tussen de Rosenthaler Strasse en de Sophienstrasse in de wijk Mitte Berlijn. De Hackesche Höfe is ontworpen in Jugendstil en bevat blauwe gevels met moorse mozaïeken.

Hackesche Höfe toen en nu

De Hackesche Höfe is ontworpen door Kurt Berndt, hij liet zich bij het ontwerp inspireren door een beweging die stond voor een modern en gezond leven. De gevels zijn ontworpen door de Jugendstil architect August Endell. Deze blauwe gevels bevatten moorse mozaïeken. Deze binnenplaats werd op 23 september 1906 geopend. Op de binnenplaatsen bevond zich onder meer een feestzaal, wijnhandel en een fabrieksruimte. Hier werden ook appartementen gebouwd omringd door een groene omgeving. Na de DDR tijd raakte het hofje in verval.

Renovatie

Gelukkig vond er vanaf 1995 een grote renovatie plaats, om pracht en praal van deze binnenplaats weer terug te brengen. Sindsdien hebben tal van speciaalzaken, luxe winkels en restaurants zich hier gevestigd. Vandaag de dag is deze plek uit gegroeid tot een van de mooiste en meest toeristische plekken van Berlijn met onder meer de Hackesche Höfe Kino. Deze plek is dan ook echt een aanrader bij een bezoek aan Berlijn.

Voorkant

Voorkant

Hackescher Markt

Op steenworpafstand van de hofjes bevindt zich de Hackescher Markt. Hier zijn tal van restaurants, cafe’s en winkels te vinden. Ideaal om te winkelen of een terrasje te pakken met op de achtergrond de Fernsehturm en de historische station Hackescher Markt (1882).

hackescher-markt

Openbaar vervoer Hackesche Höfe/Hackescher Markt

De Hackesche Höfe is gemakkelijk te bereiken door uit te stappen bij het S-Bahn station Hackescher Markt. Als u met de bus reist kunt u uitstappen bij bushalte Spandauer Str./Marienkirche. Vanaf daar is het slechts 5 minuten lopen.

Adres: Rosenthaler Straße 40-41, 10178, Berlijn
Station: S-bahn station Hackescher Markt
Bushalte: Spandauer Str./Marienkirche

Als u aanvullende vragen of tips heeft over dit artikel? Stuur dan gerust hieronder een reactie.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram