Bezienswaardigheden Mooiste plekken van Berlijn

Wannsee

Wannsee
Geschreven door Roland

De Wannsee (Großer Wannsee) is een meer in het zuidwesten van Berlijn en bevindt zich in het gelijknamige stadsdeel. In dit bijzondere natuurgebied hebben bezoekers de mogelijkheid om te wandelen, fietsen of te genieten van een boottocht.

Wannsee meer in Berlijn

Het Berlijnse meer is een zijtak van de rivier de Havel en ligt in het zuidwesten van Berlijn. Het bijgelegen Strandbad behoort tot de bekendste recreatieplekken van Berlijn. Het meer is gelegen in het gelijknamige stadsdeel en wordt bewoond door ruim 9000 mensen. Het gebied is direct te bereiken via de S-Bahn (regionale trein). Achter de Wannsee bevindt zich het eiland Schwanenwerder dat ook de moeite waard is om te zien.

Wannseeconferentie

De haven

Wannseeconferentie

Deze plek is ook bekend vanwege de Wannseeconferentie dat plaatsvond op 20 januari 1942 in Villa Marlier. Tijdens deze conferentie werd onder aanvoering van nazileider Reinhard Heydrich met vijftien naziambtenaren gesproken over het Jodenvraagstuk (Endlösung der Judenfrage). Hier werd besproken hoe de Joden zo efficiënt mogelijk konden worden uitgeroeid, waaronder vergassing van de Joden. Dit gebied draagt dus helaas dus ook een verschrikkelijke geschiedenis met zich mee. Tegenwoordig is Villa Marlier een gedenkmuseum genaamd Haus der Wannsee-Konferenz.

Adres: Am Großen Wannsee 56-58
Openingstijden: 10:00 – 18:00 uur (dagelijks)
OV: Bushalte Haus der Wannsee-Konferenz
Aanvullende informatie: www.ghwk.de

Het beroemdste meer in Berlijn

Het beroemdste meer in Berlijn

Bezoeken

Het bekendste meer van Berlijn is goed bereikbaar met het openbaar vervoer door uit te stappen bij de gelijknamige bushalte of treinstation.

OV: S-Bahn of bushalte Wannsee
Adres: 14109 Berlijn

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram