Bezienswaardigheden

Fernsehturm

Fernsehturm Berlijn
Geschreven door berlijnoverzicht

De Fernsehturm is de televisietoren van de stad Berlijn en staat bekend om haar prachtige uitzicht. Deze toren is een icoon van de stad en staat daarom in de lijst bezienswaardigheden Berlijn.

Informatie over de Fernsehturm

De Berlijnse televisietoren heeft maar liefst 986 traptreden en is 368 meter hoog. Het is daarmee het hoogste gebouw van Berlijn. De toren staat bij het beroemde Alexanderplatz en zend vanuit daar verschillende tv- en radiozenders uit. De bol van de toren is bedekt met plaatstaal en draait langzaam 360° graden rond. Hier bevindt zich ook een restaurant en uitzichtplatform met een prachtig uitzicht over Berlijn.

fernsehturm-berlijn

Televisietoren van Berlijn

Geschiedenis van de Berlijnse televisietoren

Een van de architecten die verantwoordelijk was voor het ontwerp van de Fernsehturm is Hermann Henselmann. De Fernsehturm is gebouwd tussen 1965 en 1969 en werd geopend op 3 oktober 1969.  De bouw van de toren was een prestigeproject van de DDR. Hiermee wilde de Duitse Democratische Republiek (Oost-Duitsland) laten zien hoe machtig ze waren. Na de val van de Muur werd de Berliner Fernsehturm een belangrijk herkenningspunt voor heel Berlijn.

Bezoeken

In de Fernsehturm bevindt zich op 203 meter hoogte een uitkijkpunt. Het is ook mogelijk om in het restaurant bovenin de koepel van de Fernsehturm lekker te eten en te genieten van het uitzicht. Boek een ticket voor dit restaurant hier.

Kaarten reserveren

Bezoek de panoramaetage met het mooiste uitzicht over Berlijn en de hoogste bar ‘Bar 203’ van Berlijn. Wil je een ticket boeken? Klik dan hier.

Fernsehturm ticket boeken

Fernsehturm ticket boeken

Early Bird Ticket: volwassenen vanaf €13,00,- kinderen vanaf €8,50
Openingstijden:  09:00 uur (maart t/m oktober) 10:00 uur (november t/m februari)
Fast View Ticket: volwassenen vanaf €19,50,- kinderen vanaf €12,-
Late Night Ticket: volwassenen vanaf €13,50,- kinderen vanaf €18,50,-
Openingstijd: 21:30 – 23:00 uur

Kijk voor aanvullende informatie over reserveringen op tv-turm.de.

fernsehturm-in-berlijn

Mooiste uitzicht over Berlijn

Openbaar vervoer

De Berlijnse televisietoren is zowel te bereiken met de bus, als met de U-Bahn en S-Bahn. Vanaf het station Alexanderplatz is het slechts een paar minuten lopen naar de Fernsehturm.

Adres:     Panoramastraße 1A , 10178 Berlijn
Station: Uitstappen bij halte of station Alexanderplatz
Kaart:     Routeplanner

Heeft u aanvullende tips of vragen of dit artikel? Laat dan hieronder een reactie achter.

Laat een reactie achter