Bezienswaardigheden Mooiste plekken van Berlijn

Kurfürstendamm

kurfurstendamm
Geschreven door Roland

De Kurfürstendamm is de bekendste winkelstraat van Berlijn. Voor iedereen die wil shoppen in Berlijn, is de Ku’damm de plek bij uitstek. Vergeet dan ook niet een kijkje te nemen bij de Gedächtniskirche en het KaDeWe (Kaufhaus des Westens) die hier ook te bezoeken zijn.

Geschiedenis Kurfürstendamm

De naam Kurfürsten staat voor keurvorsten, deze straat is zo genoemd omdat dit in eerste instantie een weg was richting een van de keurvorsten. In 1875 werd de straat op aanvraag van Wilhelm I uitgebreid tot de Kurfürstendamm.

Feitjes over de Ku’damm

De Kurfürstendamm is gelegen in de wijk Charlottenburg en begint bij Rathenauplatz en eindigt bij de Breitscheidplatz. In totaal is de Ku’damm ongeveer 3,5 km lang. Het is de populairste winkelstraat van Berlijn en is voor elke toerist die Berlijn bezoekt een aanrader.

Bezienswaardigheden Kurfürstendamm

In en bij de straat Ku’damm zijn verschillende bezienswaardigheden te bewonderen, zoals de Gedächtniskirche, dat herrinnert aan de Tweede Wereld Oorlog en het KadeWe (Kaufhaus des Westens) een van de grootste warenhuizen van Europa. Als je deze plek bezoekt, vergeet dan niet een kijkje te nemen bij deze indrukwekkende bezienswaardigheden van Berlijn.

Bezoeken

Met de U-bahn of bushalte is de Ku’damm direct bereikbaar.

Adres:                          Kurfürstendamm , 10789 Berlijn
Station/bushalte:      Kurfürstendamm
Kaart:                         Routeplanner naar Ku’damm

Heeft u aanvullende tips of vragen over dit artikel? Laat dan hieronder een reactie achter.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram