Over Berlijn

Stedentrip Berlijn

stedentrip Berlijn
Geschreven door Roland

Berlijn is de ideale stad voor een stedentrip, met historische bezienswaardigheden zoals de Berlijnse Muur en uitgaansgelegenheden zoals het Friedrichstadt Palast Berlin. Laat u verrassen door deze wereldstad. In dit artikel ‘ stedentrip Berlijn’ zijn tips gegeven die kunnen helpen bij een geslaagde citytrip.

Hotel in Berlijn boeken

Als u van plan bent om een hotel in Berlijn te boeken, is het vinden van de juiste locatie essentieel. De plek met de meeste bezienswaardigheden bevindt zich in de wijk Berlin-Mitte, dit is het centrum van de stad. In het artikel ‘hotels in Berlijn’ vindt u hierover aanvullende informatie.

Aankomst in Berlijn

Als u naar Berlijn reist, kunt u ervoor kiezen om de auto te gebruiken. Het is dan belangrijk om vooraf een millieusticker aan te vragen omdat deze sticker verplicht is voor alle auto’s in Berlijn. Als u naar Berlijn vliegt, landt u op Berlijn Schönefeld of Berlin Tegel. Vanaf deze luchthavens is er een goede bus- en metroverbinding. Als u met de bus naar Berlijn reist, stopt u in de meeste gevallen bij de ZOB Berlin (Zentrale Ominibusbahnhof Berlin) dit is de centrale bushalte van Berlijn. Indien u met de trein reist, stopt u bij de Berlin Hauptbahnhof, dit is het centraal station van Berlijn.

Berlin Hauptbahnhof stedentrip Berlijn

Berlin Hauptbahnhof stedentrip Berlijn

Openbaar vervoer in Berlijn

Zodra u in Berlijn bent aangekomen, kunt u overstappen met het openbaar vervoer. U kunt een kaartje kopen in de bus of op de treinstations (U+S-Bahn station). In het artikel ‘openbaar vervoer in Berlijn wordt dit nader toegelicht:

Top 10 bezienswaardigheden in Berlijn

Berlijn beschikt over buitengewoon veel bezienswaardigheden. Hieronder zijn 10 bezienswaardigheden op een rijtje gezet die aan te raden zijn bij een stedentrip Berlijn.

1.       Rijksdag
Het parlementsgebouw in Berlijn is gratis te bezoeken met een bijbehorende audiorondleiding (ook in het Nederlands). Het is wel belangrijk om u vooraf hiervoor aan te melden via de site van de Bundestag.

2.       Brandenburger Tor
De Brandenburger Tor is de voormalige toegangspoort van Berlijn. In de avond wordt deze poort verlicht. Het is volgens velen de mooiste bezienswaardigheid van Berlijn.

3.       Berlijnse Muur
In de wijk Friedrichshain is nog een deel van de Berlijnse Muur overgebleven. Deze muur is na de eenwording van Duitsland door kunstenaars beschilderd en staat bekend als de East Side Gallery.

4.       Fernsehturm
De Fernsehturm is de televisietoren van Berlijn. Vanuit de koepel van de toren heeft u het mooiste uitzicht over de stad Berlijn.

5.       Gendarmenmarkt
De Gendarmenmarkt is zonder twijfel het mooiste plein van Berlijn omgeven door prachtige gebouwen. Hier bevindt zich onder meer het Konzerthaus Berlijn en de Duitse- en Franse Dom.

6.       Gedächtniskirche – Historische kerk in Berlijn
7.       Slot Charlottenburg – Prachtig paleis met paleistuin
8.       Museumsinsel – De mooiste musea van Berlijn op 1 plek
9.       Berliner Dom – Prachtige katherdraal in Berlijn
10.   KaDeWe Kaufhaus des Westens – Grootste warenhuis van Duitsland

In het artikel ‘mooiste bezienswaardigheden van Berlijn’ vindt u nog veel meer prachtige bezienswaardigheden in Berlijn.

Artikel: Mooiste bezienswaardigheden van Berlijn

Beste restaurants in Berlijn

Berlijn staat bekend om de grote diversiteit aan restaurant. Een bijkomend voordeel is dat u al vanaf €10,- overheerlijk kunt eten in deze wereldstad. Hieronder is van de 3 wijken Mitte, Friedenau en Kreuzberg een restauranttip gegeven.

3 restauranttips
1.Piazza Rossa – Berlin Mitte (Italiaans restaurant)
Pastagerechten en pizza’s
Rathausstr 13
2.Lac Viet –  Friedenau (Aziatisch restaurant)
Azitatische gerechten
Rheinstraße 50
3.Burgermeister – Kreuzberg (hamburgertent)
Beroemdste hamburgers van Berlijn
Dresdener Str. 120

In het artikel ‘restaurants in Berlijn’ vindt u nog veel meer informatie over eten en drinken in deze wereldstad.

Artikel: Restaurants in Berlijn

Berlijn verkennen – stedentrip Berlijn

Berlijn is te verkennen met de fiets, wandelend, bus, metro of boot. Hieronder zijn een aantal opties voor u op een rijtje gezet.

Rondleiding met de bus

Een leuke manier om Berlijn te ontdekken is de Sightseeing bustour in Berlijn. Een reisgids vertelt u tijdens te stadstour leuke weetjes over Berlijn. U stopt onder meer bij de Brandenburger Tor en het Kaufhaus des Westens.

Berlijn verkennen per fiets

Berlijn is uitstekend te verkennen per fiets. Vooral in de wijk Mitte kunt u per fiets gemakkelijk de bekendste bezienswaardigheden verkennen. Op de site dwarsdoorberlijn worden rondleidingen per fiets aangeboden door de Nederlandse reisgids Sido. U kunt er echter ook voor kiezen om vanaf €8 zelf een fiets te huren bij Fahradtouren-Berlin. In de wijk Mitte wordt namelijk duidelijk aangegeven waar de verschillende bezienswaardigheden te vinden zijn.

Boottocht over de Spree

Een boottocht in Berlijn is een bijzondere ervaring. Bij de Friedrichstrasse bevinden zich verschillende steigers waar mensen kunnen opstappen voor een bootrondvaart door de grachten van Berlijn.

Rondvaart door Berlijn

Rondvaart door Berlijn

In het artikel ‘rondleiding in Berlijn’ kunt u nog veel meer informatie over dit onderwerp vinden.

Artikel: Rondleiding in Berlijn

Winkelen in Berlijn

Berlijn is een van de mooiste winkelsteden van Europa. Dit komt omdat deze wereldstad over de mooiste winkelcentra beschikt. Een mooi voorbeeld hiervan is het Kaufhaus Des Westens (KaDeWe) dit is het een na grootste en meest luxe warenhuizen van de wereld. Het KaDeWe is gelegen in de Kurfürstendamm de bekendste winkelstraat in Berlijn. Hieronder is een top 5 gemaakt met de mooiste winkelcentra in Berlijn.

Top 5 winkelcentra in Berlijn

1.       Kaufhaus des Westens (KaDeWe) – Kurfürstendamm
2.       Mall of Berlin – Bij de Potsdamer Platz
3.       Alexa – Alexanderplatz
4.       Forum Steglitz – Steglitz
5.       Potsdamer Platz Arkaden – Potsdamer Platz

In het artikel over winkelen in Berlijn kunt u hierover extra informatie vinden.

Artikel: Winkelen in Berlijn

Markten bezoeken

Tijdens een stedentrip Berlijn, is het zeker aan te raden om een bezoekje te doen aan een van de vele markten in Berlijn.  Een van de bekendste markten in Berlijn is de kunstmarkt en vlooienmarkt Straße des 17. Juni direct gelegen bij het Museumsinsel. Hieronder is de top 5 van Berlijnse markten op een rijtje gezet.

Top 5 markten in Berlijn

1. Kunstmarkt en vlooienmarkt Straße des 17. Juni
2. Winterfeldt Markt Schöneberg
3. Vlooienmarkt Boxhagener Platz
4. Vlooienmarkt Mauerpark
5. Kerstmarkten in Berlijn

Extra informatie artikel: Markten in Berlijn

Uitgaan in Berlijn

Berlijn is rijk aan clubs, bars, bioscopen en theaters. In deze wereldstad is 24 uur per dag wel iets te beleven.

Clubs en bars in Berlijn

In Berlijn zijn tal van leuke bars en clubs te vinden. Bij de Potsdamer Platz bevindt zich club Adagio. Dit is de ideale club om met een groep vrienden uit te gaan. De beroemdste clubs in de wijk Friedrichshain zijn Cassiopeia en de Matrix Club.

Bioscopen

Berlijn beschikt over tientallen bioscopen. Hieronder zijn de drie meest bijzondere bioscopen in Berlijn op een rijtje gezet.

1.       Bioscoop Odeon – Schöneberg
Prachtig filmtheater waar u verzekerd bent van het beste filmaanbod
Hauptstraße 116

2.       Kino International
Bijzondere bioscoop uit de DDR tijd met originele inrichting
Karl Marx Allee 33

3.       Biscoop Babylon
Bijzondere bioscoop met een inrichting uit de jaren 20

Extra informatie artikel: Bioscopen in Berlijn

Theaters in Berlijn

Berlijn beschikt over een aantal prachtige theaters waaronder Friedrichstadt-Palast Berlin, Theater des Westens en de Deutsche Oper. Hier kunt u genieten van een heerlijk avondje uit.

Extra informatie artikel: Uitgaan in Berlijn

Heeft u aanvullende tips of vragen over het artikel ‘stedentrip Berlijn’? Laat dan gerust hieronder een reactie achter.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram